Feminvest träff i Göteborg

Feminvest träff i Göteborg

I tisdags var jag på Feminvests event här i Göteborg med en kompis. När vi kom bjöd de på vin och wraps. Kvällen började sedan med en introduktion i teknisk analys där en kille från Nordnet gick igenom vanliga tekniska indikatorer. Det var inget nytt för mig då jag redan gått lite sådana kurser men alltid bra med lite upprepningar. Sedan var det tre företag som presenterade sina bolag, nämligen: Ripasso Energy, Hybricon och Opus Group. Tycker alla lät intressanta…

Ripasso Energy har sin solenergi – dock tolkade jag det som de kommer få svårt att slå igenom stort i världen utan kommer satsa på att bli uppköpta…Jag har även 200 kr i detta bolag som jag fått eftersom jag har aktier i ett företag som heter Dividend Sweden. Då dyker det upp lite aktier då och då som de delar ut.

Hybriconenergieffektiva system för bussburen kollektivtrafik, dock kan det nog vara svårt att tävla med större bolag som Volvo tänker jag. Men även det företaget låter intressant och något för framtiden. Det mest intressanta var att de hade plockat bort så mycket som finns på vanliga bilar och bussar  – vilket gör underhållning och reperationer enklare.

Opus Group – kanske det mest imponerande, visste inte att de gjorde så mycket mer än bilprovning. Han som föreläste berättade om hur de hela tiden hittade saker att ändra på och andra tjänster som gjorde att de ökade sin marginalvinst.  De är störst i USA och tvåa i Sverige inom bilprovning. De har dock gått väldigt bra den senaste tiden och jag har redan förlorat några tusenlappar på detta företag (dålig tajming) så i dagsläget är det inget jag hoppar på, men kanske framöver om de dippar. Han berättade också att i vissa delstater, som i Florida inte finns någon bilprovning. Taxibilar testas aldrig! Scary…

Läs mer om Feminvest verksamhet på feminvest.nu

Du kanske också gillar: