Gravid i vecka 19

Gravid i vecka 19

Vaknar fortfarande med huvudvärk varje dag. Känns som den gör mig så himla negativ och ger mig jobbiga och oroliga tankar ibland. Migränattackerna är inte roliga alltså. De positiva dagarna när jag inte har ont försöker jag göra något kreativt och komma på vad jag ska fokusera på tills det är dags. Men det håller aldrig i sig för jag får migrän eller illamående eller något annat som gör att jag mår så dåligt att jag inte kan göra något annat än ligga på soffan. Så deprimerande. Samtidigt är jag rädd för att vara ledsen och tänka negativa tankar nu när jag har en liten i magen. Vill inte att den lille ska bli påverkad av det. Det känns som om bebisen är det enda jag har just nu. Det enda jag tänker på om dagarna. Min kille tycker jag bara pratar om den. Men hur ska jag kunna prata om annat? Vad skulle det vara? Jag har ju inget annat som upptar mitt liv.  Kanske bara behöver skriva av mig. Så jäkla arg och irriterad nuförtiden. Det är ju övergående!Jag vet ändå att det är någon mening med allt det här. Att det kommer bli bra. Det bara känns så jäkla jobbigt just nu. Att vara gravid var inte det bästa som hänt mig. Känner inte alls att jag kunnat njtua av det. ÄNNU!

Vad händer hos barnet i vecka 19?

Enligt 1177 är den lille nu ungefär 22 centimeter lång, väger runt 280 gram och kan knäppa sina händer. Fosterfettet är tjockt och täcker hela fostret. Fostret har även fått små tunna hårstrån över hela kroppen, som kommer att falla av innan det är fött. Hårstråna skyddar den känsliga huden. Bakom anlagen för mjölktänderna finns nu även anlagen för de permanenta tänderna som barnet ska få senare i barndomen.

Du kanske också gillar: