Gravid vecka 14-16

Skriver ikapp lite veckor här då jag började blogga om min graviditet lite senare.
Andra trimestern räknas mellan veckorna 14-27, många säger att man ofta mår bättre då. Men inte jag. Visserligen kanske jag kan hålla med om att tröttheten har lagt sig lite när jag går in i vecka 14 men istället fick jag en hemsk huvudvärk.

Vecka 14, 15 och 16

Huvudvärken fick mig att ligga ner i flera dagar och jag pendlade mest mellan soffan och sängen. Fick migränattacker för första gången i mitt liv. Har nog aldrig haft det tidigare. Det var inte kul. Låg och stönade i ett mörkt rum typ och visste inte vart jag skulle ta vägen. Ville helst inte ta några tabletter men man får tydligen ta en Alvedon som dock inte alls hjälpte. Min mage är väldigt svullen och det känns som det inte spelar någon roll vad jag äter, den är helt urballad.

Vad händer hos fostret vecka 14-16?

När du är gravid i vecka 14 är barnet cirka 80-85 millimeter långt, vilket motsvarar storleken på din knytnäve. I vecka 15 är barnet ungefär lika stort som en apelsin. Från topp till tå är barnet i vecka 15 ungefär 14 centimeter långt. I vecka 16 är fostret cirka 16 centimeter långt och väger runt 150 gram. Benen i kroppen blir allt hårdare och nervsystemet fungerar.

Du kanske också gillar: