Nu kör jag igång min resa mot FIRE

När jag startade borsmamman.se var jag otroligt optimistisk och nyförälskad i begreppet FIRE (Financial Independence and Retiring Early). Redan då hade jag som mål att bli ekonomisk oberoende, leva på utdelningar och gå i pension tidigt. Samtidigt var jag gravid och hade ingen inkomst att tala om. Vi hade varit utomlands, jag tog ett skitjobb som jag hatade och fick under graviditeten en hemsk migrän vilket gjorde att jag inte kunde jobba utan låg i ett mörkt rum mycket. Fick leva på sparpengar och ja, sparandet gick inte framåt så mycket.

I framtiden vill jag kunna vara utomlands i längre perioder varje år. Photo by Eirik Uhlen on Unsplash

Nu, tre år senare har jag även studerat i två år och har nu äntligen fått ett jobb med en riktig lön och tänkte börja komma igång och spara på riktigt. Min intention är att spara 50% av lönen i 15 år. Kanske räcker det för att jag sedan ska kunna sluta jobba 8-17 och ägna dagarna åt precis det som jag vill om femton år. Självklart är det många faktorer som kan påverka detta på vägen men det känns roligt att ha en plan.

Mitt syfte med bloggen är främst för att dokumentera min ekonomiska resa under dessa år och följa upp hur det går.

Du kanske också gillar: