Gravid & utan jobb skapar oro för framtiden

Vissa stunder känner jag en sådan oro över framtiden och ekonomin. Innan jag blev gravid så sökte jag jobb och blev så besviken de gånger jag inte fick jobben som jag tyckte jag var ämnad för. Det var några, särskilt två där jag kom till första intervjun och bara kände att det vore helt perfekt för mig, jag visste att jag skulle göra ett jättebra jobb – men sedan kom jag inte vidare. Hade inte exakt allt på papperet som de ville att man skulle ha, även om konsultchefen trodde på mig och sa att jag skulle passa perfekt in i arbetsgruppen annars. Sa att jag lär mig snabbt och på de senaste jobben som jag haft tidigare har jag inte alls haft erfarenheten men lyckats lära mig och gjort ett grymt jobb (enligt mina arbetsgivare). Jag tror många som anställer gör fel där, det är viktigt att se om personen passar in i gruppen och har ett driv och passion, inte bara se vad som står på papperet.

Sedan måste jag erkänna att jag är lite trött på mediebranschen, även om det ändå är där jag kanske passar bäst. Det jag är trött på är alla korta och tillfälliga anställningar, små start up bolag som inte har råd med en riktig lön och där man får jobba häcken av sig för att sedan få ut 15.000 kronor i månaden. Visserligen har det varit roligt men jag längtar efter ett mer varaktig jobb nu, lite tryggare men ändå kreativt så funderar på att plugga något helt annat. Men samtidigt så trivs jag bra med jobb som redaktör och skribent och vet att jag gör ett bra jobb som det. Vi får väl se vad som händer.

Min kille vill ju gärna vara föräldraledig också men det hänger ju på att jag får ett jobb. Försöker att inte tänka negativt men ibland tar det över. Hade ju svårt att få jobb innan jag blev gravid och hur ska det då bli när man kanske har en bebis också? Känns ju inte som småbarnsmammor är mer eftertraktade på arbetsmarknaden!

Du kanske också gillar: