Profylax kurs inför förlossning

Profylax kurs i Göteborg

Nu har vi varit på profylax kurs här i Göteborg. Visst kanske vi inte hade behövt det, eftersom jag ändå har planerat kejsarsnitt men vi tänkte att det kunde vara bra ändå. Kanske träffar man något annat trevligt par som också ska ha barn som bor i närheten. Vi pratade bland annat om själva förlossningsförloppet och de olika stadierna. Min kille hade en hel del frågor, särskilt om när vattnet går. Kursledaren, som också arbetar som doula berättade att det inte alls är säkert att det går och att det kan gå när som helst, till och med det ögonblicket då bebisen tittar ut.

Vad vi fick göra på Profylax kursen

Sedan var det en hel del övningar med sin partner, både samtal och fysiska övningar. En var att man skulle nypa sin partner samtidig som han/hon skulle andas och försöka slappna av. Sedan skulle man också prata och säga saker och smeka dem. Märkte att jag inte hade velat höra ”andas” hela tiden utan det blev snarare irriterande istället för peppande. Men det är nog bra att öva sig fram och hitta de ord och smekningar som passar varje kvinna.En annan sak var att man skulle tänka på och fundera på hur vi hade velat ha det, vad som vi var oroliga för osv.

Var Profylax kursen värt det?

Jag tyckte det var en bra kurs, och särskilt kanske för min kille som hade lite mer frågor än jag som har läst och researchat lite mer än honom. Det gör att man båda två blir lite mer involverade tycker jag. Så, hittade vi några nya vänner? Njae, vi försökte ragga upp ett par som visade sig ha samma BF datum och bo några hundra meter bort på kaffe men vi var nog lite framfusiga. Ibland känns det som vi är för öppna och framåt för andra svenskar, vi var också nära att säga att de som ville hänga med hem till oss efter träffen var välkomna, men vi hoppade det.

Du kanske också gillar: